Экономика

За необработанные земли будут штрафовать

22.11.2012
Министр сельского хозяйства и пищевой промышленности Василий Бумаков аргументировал необходимость данной меры покупкой земли в спекулятивных целях.

«Запланировано внести поправки в Земельный кодекс и Кодекс о правонарушениях, чтобы физические лица, не желающие убирать сорняки со своих участков, подвергались штрафам от 400 до 3 тыс. леев. А фирмы, оставляющие земли необработанными, будут санкционированы на 3-10 тыс. леев», - сказал он.

Согласно данным сельскохозяйственной переписи 2011 года, в Молдове десятая часть земель сельхозназначения - 246,9 тыс. га не обрабатываются. Четверть из них принадлежит юридическим лицам.
Инфотаг

Комментарии (2) Добавить комментарии

  • x

    Care alianţă o grupă de bandiţi la care soşiile şi copii trăesc şi chefuesc după graniţă in fund li lor de noi . Ultimul blestem care îl mai fac acuma cu pămîntul ne lucrat - toţi noi aşteptam un agutor de a lucra pămintul dar ei sunt cointeresati să vindă pămintul ca nu numai moldovenii să dispară dar şi pămintul . Moldovanul dacă nimereşti la putere îl ucide pe tatsu dar aeşte cu tot cu pămint . Dumnezeu rabdă mult dar pe urmă vai de capurile voastre

  • x

    alianta noastra se prigateste pentru ultima prostie- si anume a permite liber vinzaria pamintului agricol investerilor straini. aciasta a mai ramas... voi puneti straf idiotilor da ca pretul la motorina creste ca drojdia astazi e mai mult de 17 lei litru, ca sa faci tot ce trebue la un ha pamint ai nevoe de 500 litri de motorina, plus serviciile ,. tehnica, semintile. pesticidele. ingrasaminte., tahcse. cheltueli ce ating 12 -13 mii lei. daca e sa tinem cont de conditiile climaterece care cu greu il fac pe taran nu sa chstije, macar cit de cit sa iasa cap in cap , si asta nu totdiuna, apoi mafia din tara care cumpara sub diferite motive la un pret de nimic, ca apoi sa vinda eii si sa se imbogatiasca ,nu fara ajutorul si confirmaria conducerii de virf a moldovei cu ce se aleje producatorul sau chiar aceias liderii??? caci daca ai luat in arenda pamintul de la detinatatorii de cote tu esti dator si lor sa le dai productie undeva de 3000 lei. sau alde filat gimpu bomacov timofti nu stiu si nici nu vor sa stie cel doare pe agricultor. banditi de drumuri mari, care au ajuns intimplator in virful piramidei, si ne vind pe banuti.